با تهران اسکالپ زیباتر دیده شوید...

Blog

در مورد کاشت مو بیشتر بدانیم

توسط پوست و مودر فروردین ۲۴, ۱۳۹۹
در مورد کاشت مو بیشتر بدانیم

کاشت مو یک روش جراحی است که در آن فولیکول های مو از یک قسمت از بدن به نام “محل اهدا کننده” خارج شده و به قسمت طاس بدن معروف به “محل گیرنده” پیوند میشود. از این روش در درجه اول برای درمان طاسی در مردان استفاده می شود.

پیوند مو روشی حداقل تهاجمی است که در آن، بافت های حاوی فولیکولهای مو که از نظر ژنتیکی در برابر طاسی مقاوم هستند (مانند قسمت پشت سر) به پوست بدون مو پیوند زده می شوند. در واقع عمل کاشت مو برای اضافه کردن موهای بیشتر به ناحیه ای روی سر انجام می شود که دارای موهای نازک و کم پشت است و یا کلا بدون مو و طاس می باشد. از عمل کاشت مو  می توان برای ترمیم مژگان، ابروها، ریش و سایر قسمت‌ها نیز استفاده می شود.

به طور کلی، آمار ها نشان می دهد حدود ۶۰ درصد از مردان و ۵۰ درصد از زنان مبتلا به درجات مختلفی از هستند. برای رفع این مشکل، اغلب از داروهای بدون نسخه و درمان های موضعی مانند ماینوکسیدیل  (Rogaine) استفاده می شود.

کاشت مو یکی دیگر از روش های ترمیم است که برای اولین بار این پیوند در سال ۱۹۳۹ در ژاپن انجام شد. در دهه های بعد، پزشکان تکنیک “پلاگین” را توسعه داده اند که شامل کاشت موها در سطح وسیع تر است. با گذشت زمان، جراحان تکنیک های متعددی برای کاشت مو استفاده کردند.

آیا کاشت مو موثر است ؟ 

کاشت مو معمولاً موفق تر از مصرف دارو برای ترمیم مو است. بین ۱۰ تا ۸۰ درصد از موهای کاشته شده طی سه تا چهار ماه کاملاً رشد می کنند. مانند موهای معمولی، موهای پیوند شده هم با گذشت زمان نازک می شوند.

افرادی که دارای فولیکول های خفته هستند (کیسه هایی که معمولاً حاوی موهای زیر پوست هستند اما موهایشان رشد نمی کنند) ممکن است پیوندهای موثرتری داشته باشند. یک مطالعه معتبر در سال ۲۰۱۶ نشان می دهد که با استفاده از تکنولوژی پلاسما، موهای پیوند شده می تواند تا ۷۵ درصد یا بیشتر به رشد کامل برگردد.

البته پیوند مو برای همه افراد نتایج رضایت بخشی نخواهد داشت. به طور کلی برای افرادی که دچار طاسی هستند و یا افراد دارای موهای نازک و کم پشت هستند کاشت مو می تواند مفید باشد. همچنین در مواردی که موها بر اثر سانحه از دست رفته باشد نیز کاشت مو انجام می شود.

کاشت مو با استفاده از موهای موجود و فعلی سر انجام می‌شود بنابراین این عمل برای افرادی که دچار طاسی یا ریزش مو در سطح وسیع هستند نتایج مطلوبی نخواهد داشت. همچنین برای افرادی که به دلیل شیمی درمانی یا مصرف سایر داروها مبتلا به ریزش مو شده اند نیز کاشت مو خیلی موثر نخواهد بود.

در صورتی که در محل کاشت مو در پوست سر، آثار زخم های قبلی ناشی از صدمات وجود داشته باشد نیز کاشت مو انجام نمی شود.

هزینه کاشت مو

هزینه نهایی کاشت مو بستگی به نوع روش جراحی که جراح انتخاب میکند دارد. پیوند مو جزو عملهای زیبایی است و شامل بیمه نمی شود. بیمه درمانی هزینه این روش را نمی پردازد. داروهای مورد نیاز بعد از عمل نیز به هزینه نهایی کاشت مو اضافه می شوند.

عمل کاشت مو چگونه انجام می شود؟

به عبارت ساده، در عمل کاشت مو، موها از سایر قسمتهای بدن برداشته می شود و به قسمت های بدون مو منتقل می شوند. معمولاً موها از قسمت پشت سر برداشته می شوند، اما می تواند از سایر قسمت های بدن نیز گرفته شوند. قبل از شروع عمل ، جراح محلی را که موها برداشته می شود با بی حس کننده موضعی بی حس می کند.

شما همچنین می توانید به منظور خواب ماندن در این روش  درخواست تجویز آرام بخش کنید. جراح معمولا یکی از این دو روش پیوند FUT و یا FUE را انجام می دهد.

روش پیوند واحد فولیکولار ( ( FUT یا Follicular Unit Hair Transplantation یکی از روش های جدید و رایج کاشت مو است که که در این روش جراح در ابتدا تکه ای به صورت نواری از پوست سر که معمولاً قسمت پشت سر است خارج می کند. اندازه نواری که از دور سر برداشته می شود که  معمولا  به اندازه ۶ تا ۱۰ اینچ است اما می تواند از یک گوش شروع شده و  تا گوش دیگر نیز ادامه پیدا کند.

سپس مناطقی از پوست سر را که برداشته شده است با بخیه می بندند. جراح و دستیارانش نوار پوست سر را به قطعات کوچکتر که با پوست همراه هستند تقسیم می کنند. که ممکن است قطعه نواری را به حدود ۲۰۰۰ قطعه کوچکتر تقسیم کنند که به هر کدام از آنها قطعه پیوندی گفته می شود.

برخی از این قطعه های پیوندی ممکن است فقط یک مو داشته باشند. با استفاده از یک سوزن یا تیغ، جراح سوراخ های بسیار ریزی در پوست سر ایجاد می کند که در آن مو کاشته می شود.

موهایی که از قسمت پشت پوست سر خارج شده را به نواحی بدون مو پیوند می کنند. این مرحله کاشت مو نامیده می شود. سپس محل بخیه شده را با بانداژ  پانسمان می کنند. تعداد پیوندهایی که باید دریافت کنید بستگی به نوع مو، وسعت محل کاشت و رنگ و ضخامت مو دارد.

در روش دوم یا FUE (Follicular unit extraction )جراح برای انجام کاشت مو، ابتدا از قسمت پشت سر که معمولا پر مو است ، فولیکولهای مو را با روش برش بیرون می آورد و سپس فولیکول های مو را به داخل سوراخ ها پیوند می زند و در آخر محل جراحی را با بانداژ یا گاز می پوشانند.

بهبودی در هر دو روش کاشت مو FUT و FUE سریع است و معمولا بین چندین ساعت تا چند روز ممکن است طول بکشد. شما در همان روز عمل به خانه خواهید رفت. پس از انجام عمل جراحی، جراح با دقت هر نوع بانداژ را خارج می کند. ناحیه کاشت مو ممکن است متورم باشد، بنابراین جراح ممکن است داروی تریامسینولون را به آن منطقه تزریق کند تا تورم کاهش یابد.

به احتمال زیاد بعد از عمل احساس درد در ناحیه کاشت مو خواهید داشت. برای بعد از عمل کاشت مو، پزشک داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن (Advil) و آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از عفونت و دارو های ضد التهاب، مانند استروئید خوراکی و دارو برای تسکین تورم مانند فیناستراید (Pro) را تجویز می کند.

خطرات و عوارض احتمالی کاشت مو

خطرات اصلی مرتبط با این روش، جای زخم دائمی و ناراحتی در هر دو قسمت اهداکننده و گیرنده پس از انجام کاشت مو است. عوارض جانبی دیگر مانند خونریزی، عفونت و چرک در اطراف محل های جراحی، خارش و تورم، درد پوست سر، التهاب فولیکول های مو یا فولیکولیت از عوارض کاشت مو می باشد.

کاشت مو برای چه افرادی نتایج مطلوبی دارد

کاشت مو روشی است که می تواند هم برای زنان و مردان که از ریزش مو رنج می برند انجام شود. البته شیوع کاشت مو در مردان در سنین جوانی بسیار بیشتر از زنان است به دلیل اینکه طاسی مردانه یا آلوپسی آندروژنتیک بیشتر در بین مردان ۳۵ ساله مشاهده می شود. بعضی از موارد این وضعیت در مردان بالای ۲۰ سال نیز گزارش شده است.

اگرچه کاشت مو می تواند برای زنان و مردان انجام شود اما برای همه نتایج مطلوب نخواهد داشت.

یکی از الزامات و شرایط اساسی برای انجام کاشت مو، وجود موهای قابل توجه از محل اهدا کننده به ویژه قسمت پشت سر است. همچنین، در عین حال که نتایج کاشت مو می تواند دائمی باشد، ولی این عمل هیچ بیماری اساسی و یا زمینه ای را که باعث ریزش مو می شود را درمان نمی کند.

کاشت مو برای هر فردی که ریزش موی دائمی یا موقت آن ناشی از از موارد زیر باشد توصیه می شود:

ژنتیک – طاسی مردانه به طور کلی با دلایل ژنتیکی همراه است. برای ترمیم ریزش موی که علت ژنتیکی داشته باشد می توان از روش کاشت مو یا پیوند استفاده کرد.

بیماری های زمینه ای– برخی از بیماران از انواع خاصی از بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس رنج می برند، در این بیماری ها سیستم ایمنی بدن، رشد موهای موجود در فولیکول ها را به عنوان یک تهدید می پندارد و از این طریق از رشد آنها جلوگیری می کند یا باعث می شود که آنها سریع از بین بروند.

داروها – برخی داروهای خاص، مانند داروهایی که در شیمی درمانی استفاده می شوند، می توانند باعث از بین رفتن مو شوند، زیرا برای از بین بردن انواع سلول ها، به ویژه سلول هایی که با سرعت زیاد تقسیم می شوند، از داروهای شیمی درمانی استفاده می شود.

فعالیت های خاص – افرادی که موهای خود را به شدت و محکم می کشند، مانند خشک کردن آن با حوله، ممکن است دچار کم پشتی مو و ریزش آن شوند.

تروما – به عنوان مثال، قربانیان سوختگی احتمال اینکه موهای خود را به دلیل آسیب ناشی از آسیب سوختگی از دست دهند زیاد است.

منابع :

 

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Hair_transplantation.
  2. https://www.healthline.com/health/hair-transplant
  3. https://www.healthline.com/health/does-hair-transplant-work#find-a-surgeon
  4. https://www.docdoc.com.sg/info/procedure/hair-transplant/
  5. https://www.healthline.com/health/does-hair-transplant-work#side-effects
  6. https://www.docdoc.com.sg/info/procedure/hair-transplant/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/327229#types

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *